Sport

Balzsay büszke bajnok kislányára

T. R.

Létrehozva: 2014.05.13.

Élete első versenyén csapatban első, egyéniben ötödik lett Balzsay Hanna. A bokszvilágbajnok Balzsay Károly kislánya nála jóval idősebbekkel indult egy mezőnyben.

Volt kitől örökölnie sporttehetségét, hiszen Han­na édesapja, Balzsay Károly profi világbajnok bokszoló, édes­anyja, Reubl Tünde pedig káprázatos tornászként lett ismert. Hanna – abból adódóan, hogy a család az apa bokszkarrierje miatt egy ideig Hamburgban élt – később kezdett tornázni, mint a vele egykorúak, mindössze két éve látogatja napi rendszerességgel az edzéseket.

– Azt, hogy Hannából mi lesz később, képtelenség megmondani – kezdi anyukája. – Sajnos nem elég hajlékony, viszont roppant erős és gyors. Kérdés, hogy a hiányossága mennyire korrigálható. Azt azonban tudjuk, hiszen a sportolás után Karival mindketten edzőként dolgozunk, hogy a tehetség roppant összetett. Ha nincs meg az edzők iránti tisztelet, a sportág iránti alázat, akkor lehet valaki bármilyen ügyes, nem viszi semmire. Hanna ugyan szeleburdi, de kellőképpen alázatos, és ez biztató.

A kislány eleinte édesanyjával edzett, de Tünde nemrég úgy döntött, hogy az ő korábbi edzőihez irányítja a gyereket, most a KSI legendás trénerei, Ziszisz Tanaszisz, Nagy Zsuzsa és Nagy Zoltán foglalkoznak vele, hiszen így jobban szót fogad.

Hanna az összes szeren hibátlanul versenyzett

A gyermek kezdő kategória mezőnyében voltak nála két évvel idősebbek is – Hanna hatesztendős –, edzői csupán két hónapja döntötték el, hogy megpróbálják őt is elindítani a viadalon. Mind a négy női szeren – talajon, fe­le­máskorláton, ugráson és gerendán – hibátlanul teljesített, vagyis megérdemelte az egyéni ötödik helyet, csapatban pedig a KSI színeiben első lett.

– Most végre Kari is megtapasztalhatta, milyen kívülről izgulni azért, akit szeretünk – mosolyog Tünde. – Amíg ő a ringben küzdött, én a lelátón lerágtam a körmömet. Na, most ő csinálta ugyanezt, miközben Hanna a szereken ügyeskedett. A kamerát is alig tudta tartani, annyira izgult.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek