Aktuális

10 ezerért privát kádban lubickolhat a Lukácsban

Létrehozva: 2012.11.24.

A közelmúltban megújult Rudas fürdő mellett tegnap avatták fel a mintegy másfél milliárd forintból átalakult Szent Lukács fürdőt is. Utóbbiban immár Hamam török masszázsra és privát fürdőzésre is van lehetőség.

A Rudasban a homlokzatot és a tetőszerkezetet az 1800-as évek végi állapotnak megfelelően állították helyre korabeli fotók és tervrajzok alapján. Az épületet ugyanakkor akadálymentessé tették. A rekonstrukció 493 millió forintba került. A Lukács fürdőre háromszor annyit költöttek. Azon túl, hogy megújult a homlokzat, többek között új wellness részleget és szaunaszobát is kialakítottak.

– Reméljük, elnyeri vendégeink tetszését a felújított fürdő – mondta a Borsnak Éva Mariann fürdő­vezető, aki nemcsak azt árulta el, hogy többek között Lux Ádám, Presser Gábor és Kern András is törzsvendég náluk, hanem Udvaros Dorottya édesapja, Udvaros Béla is, aki 62 éve jár a Lukácsba.

Újítások

A kétszemélyes díszkád prémiumszolgáltatásként vehető igénybe. Főleg azoknak a vendégeknek találták ki, akik nem akarnak a többiekkel együtt fürdeni. Két és fél órára tízezer forintba kerül a használata, ám masszázzsal, pezsgővel, süteményekkel még drágább a kényeztetés.

A Lukács fürdő belső udvara is szemet gyönyörködtető. Az épület melletti gigantikus platánfák még szebbé teszik ezt a hangulatos helyet. A fürdő mai arculatát 1884-ben nyerte el, ekkor kapta a négy evangelista egyikének, Lukácsnak a nevét.

A Rudas gyógyfürdő fejlesztése során a múlt értékeinek megőrzését tartották szem előtt, ám a jövő technológiájával szerelték fel a létesítményt. A homlokzatot és a tetőszerkezetet az 1800-as évek végi állapotnak megfelelően állították helyre, korabeli fotók és tervrajzok alapján. Az ablakokba a legmodernebb hőálló üveget szerelték be.

A korszerűsítési programtól azt várják, hogy növekedni fog a 440 éves fürdő turisztikai vonzereje, így a vendégforgalma is. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. további fejlesztéseket tervez annak érdekében, hogy javítsák a Rudas gyógyfürdő versenyképességét és szolgáltatási kínálatát.

Annak idején a már elhunyt Nemzet Színésze, Kállay Ferenc is törzsvendég volt a Lukácsban. A rezedazöld kabinsoron a 11-es volt az övé. Mindig itt öltözött át

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek