Aktuális

Kivégzés várhat a thaiföldi magyar gyilkosra

Létrehozva: 2012.12.08.

Beismerő vallomást tett N. Gábor, s a thai rendőröknek meg is mutatta, miként végzett R. Péterrel. A férfi azt mondta, hogy áldozata meglopta 107 millió forinttal.

Nagy fogásnak tartják a thai hatóságok N. Gábort, ezért a gyilkos bemutatását ünnepi alkalomra tartogatták. Meg nem erősített hírek szerint a férfit már napokkal ezelőtt elfogták, a bejelentésre azonban a nemzeti ünnepen, IX. Rama király, Bhumibol Adulyadej 85. születésnapján került sor.

A „születésnapi ajándék”, N. Gábor együttműködőnek tűnik. Beismerte a gyilkosságot, vallomásából kiderül, hogy azért végzett R. Péterrel, mert átverte őt 15 millió thai bahttal, vagyis 107 millió forinttal. N. vallomása szerint egy barátjával, K. Lajos Györggyel követték el a gyilkosságot. Tegnap a helyszínen, a phuketi bérelt házban meg is mutatta, pontosan miképp végzett áldozatával.

A thai rendőrség szerint N. Gábor és R. Péter egy illegális, külföldi kliensekkel foglalkozó ingatlanlízingelő és -adásvételi céget vezetett, amihez N. Gábor anyja adta a kezdő tőkét. A thai hatóságok előre kitervelt emberöléssel vádolják N. Gábort és K. Lajos Györgyöt, ezért halálbüntetést is kiszabhatnak rájuk.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium sajtóosztályától a Bors azt tudakolta: kezdeményezik- e N. Gábor kiadatását?

– Az illető a bűncselekményt Thaiföldön követte el, a thaiföldi büntetőeljárásra, így a büntetés kiszabására is a thai jog szabályai az irányadók. Amennyiben a thai büntetőeljárás eredményeként az eljárás alá vont személlyel szemben halálbüntetés kerül kiszabásra, a halálraítéltnek az összes jogi lehetőség kimerítése után végső soron a thai király adhat kegyelmet – közölte a sajtóosztály.

Hozzátették: Magyarország és a Thai Királyság között nincs kiadatási szerződés, hazánk diplomáciai úton kíséri figyelemmel az ügyet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek