Aktuális

Undorító dolgot hagyott a terhes nőben az orvos

Bors

Létrehozva: 2013.02.26.

Két kismama is fertőzést kapott, és egészségügyi komplikációk léptek fel náluk, mivel a gyerekük születésekor az orvos nem a megfelelő gondossággal járt el. A felháborító műhiba ráadásul egy szülészeti szuperközpontnak nevezett hipermodern klinikán történt.

Vizsgálat indult a manchesteri Royal Bolton Kórházban, miután két nő is panaszt tett az intézmény ellen, írja a Daily Mail.

Mindketten szülni érkeztek a legmodernebb eszközökkel felszerelt, méregdrága szülészeti klinikára, ám miután világra hozták gyermeküket, orvosi gondatlanság miatt súlyos egészségügyi károsodást szenvedtek.

Mindketten természetes úton szültek, a szülész pedig utána elvégezte az ilyenkor szokásos tisztítást és fertőtlenítést. Csakhogy az ehhez használt orvosi tampont egyszerűen a páciensben felejtette - mindkét esetben.

A kismamáknál súlyos fertőzés lépett fel a vaginájukban feledett idegen test miatt, amit később orvosi beavatkozással kellett eltávolítani.

Az eset különösen azért kínos, mert éppen ebben a kórházban foglalták szabályzatba Soha Be Nem Következő Események címmel azokat a hibákat, amelyek náluk semmilyen körülmények között nem fordulhatnak elő.

Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy semmiféleképpen nem maradhat törlőkendő, géz, tampon vagy egyéb orvosi eszköz a betegben - ez ugyanis sajnos meglehetősen gyakori orvosi hiba, és súlyos szövődményekkel járhat.

Az intézmény vezetősége elismerte a gondatlanságot, és vizsgálatot indítottak az ügyben. Hogy a kismamáknak egész pontosan mi bajuk lett a bennük maradt tampontól, és kaptak-e kártérítést, arról nem szólnak a hírek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek