Aktuális

Viszkis: Sztár lett külföldön Ambrus Attila

Létrehozva: 2013.02.11.

Egy éve szabad ember a Viszkis, alias Ambrus Attila. Azóta csak munkájának él. Ambrus híre külföldön is terjed, a kölni színházban megzenésített balladát adtak róla elő.

Tavaly január 31-én nyílt meg a börtön ajtaja Ambrus Attila előtt, a Viszkis 12 évet várt a boldog pillanatra. Huszonkilenc pénzintézet kirablásáért ítélték el, akciói során 200 millió forintot zsákmányolt.

Ambrus szabadulása után interjúk sokaságát adta, ezekben kijelentette: szakított a múlttal, új életet kezd, ezután a börtönben kitanult kerámiázásból keresi a kenyérre valót.

Az elmúlt egy év azt bizonyítja: Ambrus nem a levegőbe beszélt. Valóban a művészetéből él meg, kerámiákat készít és azokkal járja az ország vásárait.

– Attila most épp a mohácsi busójáráson árul – mondta lapunknak Ambrus nevelőanyja, Zsuzsa, aki a börtönévek alatt is folyamatosan látogatta a férfit. – Csendes, nyugodt életet él és láthatóan élvezi a szabadságot. Megmaradt néhány régi barát is, de főként új kapcsolataival találkozik rendszeresen. Hogy új szerelem van-e az életében? Erről én nem szeretnék beszélni – zárta sejtelmesen a beszélgetést a nevelőanya.

Miközben Ambrus – Facebook-oldala tanúsága szerint – itthon is nagy népszerűségnek örvend, híre külföldön is terjed.

Erről Julian Rubinstein gondoskodik, aki korábban könyvet írt a Viszkisről. Rubinstein a börtönben folytatott beszélgetéseikből írta meg a „Viszkis rabló balladája” című művét, amelyet meg is zenésített, és nemrég a kölni színházfesztiválon adott elő.

A Viszkis rabló balladája
Néhány részlet Julian Rubinstein dalából: „...Sokáig menekültem, amikor elkaptak… Más ember leszek, amikor szabadulok… Mi lesz velem? Hinni fogsz-e bennem? Amikor már mindenki túllépett rajtam.”

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek