Aktuális

Hajógyári gyilkosság: kiengedték B. Ádámot

P. Gál Judit

Létrehozva: 2013.03.20.

Hárommillió forint óvadék kiszabása mellett újra házi őrizetbe helyezte a bíróság a hajógyári-szigeti gyilkosság két gyanúsítottját. A bíró határozatában kifejtette, kétségek merülnek fel, hogy egyáltalán történt-e bűncselekmény.

Ez az ügy haldoklik, ez nyilvánvaló – közölte a Borssal Jován László, B. Ádám egyik ügyvédje, aki szerint a védelem fegyvertényként könyveli el, hogy az ügyész nem fellebbezett a döntés ellen, így az jogerőre emelkedett.

– A bírónő maga fejtette ki a határozatában, hogy az alapos gyanú meggyengült. Ésszerű kétségek merülnek fel, hogy történt-e bűncselekmény, és ha történt, közük van-e hozzá a gyanúsítottaknak – mondta az ügyvéd.

A rendőrség gyanúja szerint a 21 éves H. Gézát 2011. december 3-ára virradó éjjel ölték meg. A fiatalember a halála előtt a Vizoviczki László érdekeltségébe tartozó Dokk diszkóban járt. Ott annyira ittas volt, hogy a szórakozóhely kidobói kísérték ki a diszkóból. A rendőrség azzal gyanúsítja B. Ádámot és Z. Alfrédot, hogy megverték, majd a Dunába dobták H. Gézát.

Az esetet sokáig balesetnek tartotta a rendőrség, de a Vizoviczki Lászlóhoz kapcsolt rendőrmaffiaügy kipattanása után újra elővették a zsaruk az aktát.

Emlékezetes: február elején az első fokon eljáró bíró nem jogerősen már házi őrizetbe helyezte a gyanúsítottakat, akik néhány napra hazamehettek. Ekkor beszéltünk B. Ádámmal, akit éppen a Bors interjújáról vittek vissza a börtönbe.

A Vizoviczki-botrány minket is magával rántott – nyilatkozta akkor a Borsnak a büntetlen előéletű B. Ádám, majd arról is beszélt, hogy mi történt H. Géza halálának éjjelén.

– Akkor éjjel én vettem észre a srácot, aki dülöngélve jött felém. Épp egy nagyobb tömeg indult el vele szemben. Ilyenkor nekünk ki kell kísérni azt az embert, aki konfliktust okozhat. Odaléptem hozzá, mondtam, hogy túl sokat ivott, és még azt, hogy „légy szíves, gyere ki levegőzni!” Végig teljesen együttműködő volt. A kollégámmal mellette mentünk, tartottuk a karját, úgy vezettük ki. Kikísértük a bejáratig, ahol egy fűtött fóliasátor van, akár hot-dogot is tudott volna enni, hogy kitisztuljon. Elbúcsúztunk, és visszamentünk a Dokkba. Akkor láttam őt utoljára – nyilatkozta B. Ádám, aki a következő este tudta meg, hogy megtalálták a fiatalember holttestét. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek