Aktuális

Hat évvel később sétált be a rendőrségre a késelő

Bors

Létrehozva: 2013.11.27.

Hat és fél év után adta fel magát egy horvát késelő a Bács-Kiskun Megyei Rendőr–főkapitányságon. A férfi annak idején az M5-ös egyik benzinkútjánál támadt rá a román férfira, aki épphogy túlélte a szúrásokat.

Emberölés kísérlete miatt kerestek a magyar rendőrök 2007. márciusa óta egy tettest – írja a Baon.hu. Az akkor még ismeretlen férfi az M5 autópálya jobb pályatestén található lajosmizsei üzemanyagtöltő állomás bejáratánál szóváltásba keveredett egy román állampolgárral.

Szó szót követett, majd előkerült egy kés. Ezzel a horvát férfi kétszer mellkason szúrta az embert, akinek életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A nyomozás során kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 47 éves horvát állampolgár gyanúsítható, aki azonban ismeretlen helyre távozott. A férfival szemben 2007. március 11-én európai elfogató parancsot bocsátottak ki. Az eljárást a Bűnügyi Osztály rá három hónapra felfüggesztette. A nyomozók azonban a felfüggesztés ideje alatt is folyamatosan keresték a tettest.

A bűncselekmény elkövetése után több mint hat és fél évvel, kedden a 47 éves horvát férfi önként megjelent a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán. Gyanúsítotti kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe vették a férfit, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek