Aktuális

Nem kérnek állami testőrt az ellenzéki vezetők

Bors

Létrehozva: 2013.11.19.

Testőröket állítana minden kormányfőjelölt mellé Pintér Sándor. A belügyminiszter szerint a miniszterelnök-jelölteknek felajánlanák a személyvédelmet. Az ellenzékieknek nem tetszik az ötlet.

Egyszer már befürdött ötletével Pintér Sándor. A belügyminiszter 1994-ben, még országos rendőr-főkapitányként vetette fel, hogy azon pártoknak, amelyek a közvélemény-kutatások szerint elérik a parlamenti küszöböt, azok kormányfőjelöltjei személyvédelmet kapjanak a rendőrségtől.

Akkor a miniszterelnök-jelöltek közül csak nagyon kevesen éltek a lehetőséggel. Pintér a hétvégén ismét előállt az ötlettel és felajánlotta, hogy a választás kiírásának napjától őriznék a jelölteket, azaz rendőrt állítanának például Bajnai Gordon, vagy Gyurcsány Ferenc mögé. Az ötlet kissé furcsának tűnik és nem is csoda, hogy nem lelkesedtek az ellenzékiek a Pintér-testőrök ötletének.

Megkerestük azokat a politikai erőket, akik részéről felmerülhet a miniszterelnök-jelölt állítás. Az Együtt-PM szövetség vezetője, Bajnai Gordon válaszában azt írta: a rezsim folyamatos lejárató kampánya és szervezett tüntetői ellenére is biztonságban érzi magát. A választókkal való találkozások inkább arról győzik meg, Magyarországnak elege van a mai erőszakos, megosztó politikából. “A válságkezelő miniszterelnök jellemzően személyi védelem nélkül vesz részt az eseményeken, eseti jelleggel, nagyobb rendezvények esetében szoktunk csak kivételt tenni” - fűzte hozzá Bajnai sajtóosztálya.

A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc is reagált, neki sem tetszett az ötlet. - Kormányfőként sem szerettem, ha testőrök vesznek körül, magánrendezvényekre már akkor is kíséret nélkül mentem. Az utóbbi években pedig nincs testőröm, és a belügyminiszter által kínált lehetőséggel sem élnék - mondta lapunknak Gyurcsány.

Az LMP-s Schiffer András adott esetben nem élne a védelemmel, ugyanakkor nem tartja ördögtől valónak, hogy a rendőrség vigyáz az ellenzéki vezetőkre. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke szintén nem kérne az állami védelembôl, csakúgy, mint Vona Gábor Jobbik-vezető, aki szerint ezt a pénzt fordítsák a közbiztonság megerôsítésére.

A Belügyminisztériumnál a részletekre is rákérdeztünk, többek között arra, hogy ezúttal milyen feltételekhez kötik majd a testőrséget, de onnan sem reagáltak. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek