Aktuális

Sokkoló: annyit evett, hogy felrobbant a gyomra

Bors

Létrehozva: 2014.02.09.

Az 58 éves kínai nő rendesen túlzásba vitte az evést és az ivást a kínaiak egyik legnagyobb ünnepén. Gyomrát állítólag eltávolították.

Február 6-án látott napvilágot a kínai sajtóban annak az 58 éves nőnek az esete, akinek állítólag "felrobbant" a gyomra, mert annyit evett. Mivel a sztori hihetetlennek tűnt, több kínai újság is megpróbált utánajárni a történetnek, és felkerestek pár pekingi kórházat.

Válaszra a Barátság Kórházban leltek, ahol elmondták, Szucsou városában tényleg bevittek egy nőt, akinek súlyos hasi fájdalmai voltak, miután a Tavaszi Fesztiválon evett rengeteget. A nőt gyomortágulással szállították kórházba, majd megműtötték. A beavatkozás alatt azonban olyan dolog történt, ami hihetetlenül ritka az orvostudományban: a hasból felszabadult gázok és az orvos elektromos sebészeti késének kölcsönhatása szabályos tüzet okozott a gyomorban, ami "robbanáshoz" vezetett.

Az orvosok szerint egyáltalán nem lehetetlen ez a jelenség, de nagyon-nagyon ritka. Hozzátették: az ember normális esetben akkor hagyja abba az evést, amikor jóllakott, de ha ez nem történik meg - és még alkoholt is fogyaszt mellé - könnyen probléma lehet, persze általában nem ilyen extrém.

A jelentés szerint a nő gyomrát szó szerint kivették, de hogy ilyenkor mi történik a továbbiakban, arról nem szólnak a hírek.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek