Aktuális

Annyira szerette a tinit, hogy meghalt érte a tanár

Bors

Létrehozva: 2014.05.31.

Az iskolai tanárnak gyanús volt diákja eltűnése, ezért felkutatta. A lány kiugrott az ablakon, de a hős férfi utánavetette magát, és testével felfogta az űtést. Ő belehalt, de diákja túlélte.

Hősként ünneplik Tiencsang városában azt a kínai tanárt, aki saját életét áldozta fel azért, hogy diákját megmentse - írja a Shanghaiist.

A 37 éves Csu egy középiskolában tanított, és egyik nap arra lett figyelmes, hogy egy lány diákja hiányzik, és neki címezve hagyott egy sejtelmes, de inkább kétségbeejtő levelet.

A levélben azt írta, hogy úgy döntött, befejezi az iskolát, és otthonról is elszökik. Ez már több, mint aggasztó volt a tanár számára is, ezért elhatározta, megkeresi a lányt. Minden felforgatott, mire egy másik diákjánál - egyben a lány osztálytársnőjénél - rá is lelt.

Megpróbált beszélni a fejével, de a lány agya akkor már elborult, lelke menthetetlen volt. Egyszer csak a nyitott ablakhoz ugrott ki. Tanára egyből utána vetette magát, meg is tudta fogni, de már késő volt, azzal a lendülettel mindketten kizuhantak a harmadik emeleti ablakon.

Ahogy zuhantak, Csunak sikerült szorosan magához szorítania a lányt, és valahogy úgy csinálni, hogy a földet érésnél ő legyen alul, nagyobb testével felfogva az ütést. Sikerült neki, mert a lány túlélte a becsapódást. Viszont Csu belehalt az életmentésbe.

A hírek arról nem szólnak, hogy volt-e valami különleges kapcsolat tanár és diákja között, de a szívszorító történetet látva mi egészen biztosak vagyunk benne, hogy igen. 

(Ide kattintva megnézheti a tragédia videós rekonstrukcióját)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek