Aktuális

Döbbenet: túlélte az abortuszt a csodacsecsemő

Bors

Létrehozva: 2014.05.23.

Óriási botrányt kavart annak a brit nőnek az esete, aki vállalta, hogy nyilvánosan elmondja: el akarta vetetni gyerekét, a kislány azonban túlélte az abortuszt. Bár az anya hálás a sorsnak, hogy végül gyereke életben maradt, az orvosok egyelőre nem tudják, a mesterséges vetélés nem okozott-e maradandó károsodást a csecsemőnek.

Hatalmas felháborodás övezte a 20 éves Shannon Skinner vallomását, aki elárulta, mikor megtudta, hogy terhes, el akarta vetetni a gyereket. Egyértelmű orvosi magyarázat pedig nincs arra, hogy bár Skinner próbálkozott az abortusszal, a kislány mégis életben maradt – írja a Daily Mail.

A lány véletlenül esett teherbe, annak ellenére, hogy fogamzásgátló tablettát szedett. Ráadásul nem sokkal azelőtt, hogy megfogant, komoly komplikációkkal született meg első lánya. Az orvosok akkor azt mondták neki, életveszélyes lehet, ha ismét teherbe esik. Skinner elmondása szerint, ezért döntött az abortálás mellett.

A lány el akarta kerülni a műtétet, így abortusztablettákat szedett be és biztos volt benne, hogy sikerült elhajtania a nem kívánt magzatot. Azonban máshogy történt. A gyerek életben maradt és kilenc hónappal később egészségesen jött világra.

- Hihetetlenül boldog vagyok, hogy így alakult, de szörnyű lelkiismeret-furdalásom is van. Elképesztő akaratereje kell, hogy legyen a mi kis csodalányunknak, ha túlélte azt, amit tettem vele – mondta a kismama, mikor elmesélte a történetét az újságíróknak.

Bár a szülők nagy örülnek a gyerek érkezésének, az orvosok figyelmeztették őket, az abortusztabletták súlyos károsodást is okozhattak a kislány szervezetében, azonban ez csak a jövőben derül majd ki. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek