Aktuális

3,5 millióért eladó a tank

Balajti Péter

Létrehozva: 2012.04.30.

Elboldogul szárazon és vízen, s be sem kell indítani, anélkül is vonzza a tekinteteket a Róbert Károly körúti autókereskedésben parkoló harckocsi. A 7,7 tonnás masina eladó, de próbakör nincs.


Nem kell hozzá slusszkulcs, elég a megfelelő billentyűkombinációt beütni a helikoptereket megszégyenítő műszerfalon, és indulhat is a menet: a 35 éves harci felderítő jármű szinte bármilyen terepen elboldogul. – Nem csupán a karosszéria, a jelenleg pihenő állásban lévő, de valójában önfelfújó kerekek is golyóállók, a köztük lévő speciális kiemelőkerekek segítségével az összkerék-meghajtású GAZ BRDM-2 bármilyen terepen utat tör magának.

A szovjet harci csoda nemcsak szárazon, de vízen is megállíthatatlan – meséli Székesi Zoltán, a Vendor Auto ügyvezetője. – A 3,5 millió forintért árult, megkímélt állapotú, négyszemélyes járműben mindössze 650 kilométer van, s úgy tudom, próbarendszámmal vagy teherautónak letesztelve a közútra is ki lehet menni vele. Igaz, a megjelenése mellett a fogyasztása sem szerény: a 7,7 tonnás monstrum 100 kilométeren kereken 100 litert vedel, a papírja szerint pedig sima terepen óránként akár 100 kilométeres sebességre is képes – sorolja a szakember az előnyöket és a hátrányokat. – Többen is érdeklődtek már iránta. Volt, aki kliphez szerette volna kikölcsönözni, más őrző-védő vállalkozásához gondolta cégérnek, de extrém sportot űzők és gyűjtők is vizsgálgatták az éles fegyverektől mentesített harci járművet.

Kelemen Gergőnek is megakadt a szeme az utakon, illetve az autókereskedésekben egyaránt ritkán látható masinán. – Igazán egyedi, csajozós járgány ez, ami a cimborákat sem hagyná hidegen. Ha ötösöm lenne a lottón, azonnal bezsákolnám, s akkor a horror fogyasztása sem érdekelne –mondta nevetve a fiatalember, miközben megmászta a páncélost.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek