Sport

Maradona lesz a Tottenham edzője?

Bors

Létrehozva: 2013.12.14.

Maradona ülhet a Tottenham kispadjára egy argentin napilap szerint. Pedig nem túl fényes edzői múltjának ismeretében jobban járnának az angolok, ha inkább játszana az 53 éves isteni Diego.

A legnagyobb példányszámú argentin napilap, a Clarín információi szerint nem lehetetlen, hogy Diego Maradona váltja André Villas-Boast a Tottenham kispadján. A klub vezetői joggal elégedetlenek a portugál mesterrel és eredményeivel, az isteni Diego azonban edzőként még nem sok sikert aratott.

Azaz 2010-ben kijutott ugyan az argentin válogatottal a vb-re, ám karrierje végét jelentette a Németország elleni 4–0-s vereség a negyeddöntőben. Két éve az Egyesült Arab Emírségekben, az al-Vaszl csapatánál vállalt munkát, ám alig 13 hónap után menesztették. Egervári Sándor leköszönt szövetségi kapitány – és mások – személyes tapasztalatai alapján nem éppen ok nélkül, Maradona ugyanis nem törte össze magát a munkában.

A Clarín szerint az argentin klasszisnak kellemes emlékei vannak a Tottenhamről, honfitársa, Osvaldo Ardiles a nyolcvanas években majd egy évtizeden át játszott a White Hart Lane-en, és edzőként is szolgálta a klubot. Maradona pedig az 1986-os vb előtt egy Internazionale elleni barátságos meccsen a Tottenham színeiben lépett pályára.

Nem csupán esetleges angliai munkavállalása miatt került – újra – a címlapokra Maradona. Az irániak 100 ezer dollárt (kb. 22 millió Ft) fizetnének neki, ha a mezüket viselve csapna hírverést a csapatnak. Csak az a bökkenő, hogy a vb-n az Argentína–Irán csoportmeccsen is az ellenfél mezében kellene feszítenie. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek