Sport

Hemingway: enyém a felelősség

(turcsik)

Létrehozva: 2015.03.10.

Csak a Dunaújváros pontlevonása és jobb gólkülönbsége miatt nincs kieső helyen a Honvéd. A tulajdonosa vállalja a felelősséget az igazolásokért.

Kieséssel fizet a Honvéd a tulajdonos, George F. Hemingway elhibázott téli játékospolitikája miatt? Most még nem tudni, de tény, hogy a tavasznak egyébként is nehéz helyzetből nekivágó csapat válsága két újabb vereséggel tovább mélyült, így már komolyan számolni kell az NB I-es búcsúval, amelyre legutóbb 2003-ban került sor Kispesten.

A klubnál zajló téli történéseket figyelembe véve várható volt, hogy a Honvédnak gondjai lesznek a folytatásban. Csábi József edzőt három héttel a bajnokság folytatása előtt – az edzőmeccseken elért gyenge eredmények miatt – menesztette Hemingway, aki a kispadra a „régi-új” olasz Marco Rossit ültette le, a keretbe kilenc légióst szerződtetett, ráadásként Fabio Cordella nemzetközi igazgatótól is megvált. Mindent elmond a fejetlenségről, hogy egy hónappal ezelőtt az M1 Sport7 című műsorában a Honvéd tulajdonosa bevallotta, olyan futballistát is szerződtetett, akit a klubnál senki sem akart látni.

– Én döntöttem el, kiket igazolunk le a télen, vállalom értük a felelősséget – mondta Hemingway. – Voltak játékosok, akiket kimondottan az edző kért, volt, akit senki nem kért, és voltak, akik a két edző között érkeztek.

A megalázó helyzetbe hozott Csábi aggódik a Honvédért, bízik a bennmaradásban, ám nem csodálkozik azon, hogy a gárda beragadt a rajtnál.

– Aggódom a csapatért, de beigazolódni látszanak a korábbi aggályaim – mondta az edző. – Nem tartottam szerencsésnek, hogy közvetlenül a rajt előtt ennyi új játékos kerül be az öltözőbe. A gondok ellenére Rossit alkalmasnak tartom arra, hogy ezzel a kerettel is kiharcolja a bennmaradást.

 

Hemingway ténykedése számokban

– 8,5 éve tulajdonos
– csaknem 100 játékost igazolt
– 14 edzőváltást hajtott végre
– az akadémiát működtető klub felnőtt keretében 19 külföldi van
– a csapat 12 bajnoki óta nyeretlen

 

85 perces bejutás a Bozsik-stadionba

Egy 22 éves szurkoló arról panaszkodott az nso.hu-nak írt levelében, hogy a barátnője számára az előregisztrált szurkolói kártya kiváltása 40 percet vett igénybe a Honvéd–MTK bajnoki előtt a Bozsik-stadionban, majd újabb 45 percig kellett sorba állniuk a nőnap alkalmából meghirdetett kedvezményes jegyük megvásárlásáért.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek