Aktuális

Nevetéssel gyógyítanak a kórházakban

Bors

Létrehozva: 2014.01.14.

Tízéves fennállását ünnepli március elsején a Mosolygó Kórház Alapítvány. A civil szervezet önkéntesei magyar és külföldi kórházakban gyógyuló gyermekeknek szereznek örömteli pillanatokat.

A jubileumi ünnepséget a budapesti Intercontinental Hotel báltermében tartják meg: március elsején egy brazil karneváli hangulatot idéző jótékonysági gálaestre várják szeretettel a nagylelkű támogatók jelentkezését.

Az alapítvány amellett, hogy mosolyt csal a kórházakban a betegséggel küzdő gyermekek arcára, más úton is támogatja a gyógyuló kicsiket. – Tíz évvel ezelőtt mindössze négy emberünk volt, akik egyszerre csak egy kórházban tudtak foglalkozni a gyerekekkel. Azóta sok minden változott: most már 450 önkéntes, mesemondó, zenész, bábos és bűvész mulattatja a betegeskedő gyerekeket Magyarország 23 kórházában – mondta el Csáky-Bornemissza Éva grófnő, az alapítvány alapítója.

Emlékeztett rá: tudományos kutatások bizonyítják, hogy gyermekek gyógyulását igen komolyan elősegíti, ha mosolyognak és jó kedvűek.

– De nem csak egy apró mosolyt szeretnénk az arcukra csalni: igyekszünk őket egyaránt erőssé és boldoggá tenni, és egyúttal a környezetüket is úgy alakítani, hogy a gyógyulás minden pillanata örömteli legyen – tette hozzá a grófnő.

Így kezdődött meg 2010-ben az alapívány falfestő projektje, mely során 11 kórház gyermekkórtermeit díszítették fel falfestményekkel. Az alapítvány elnöke, dr. Albert Royaards kiemelte: már más külföldi országokban is “letűzték a magyar zászlót”. A szomszédos Horvátország, Szlovákia és Szlovénia mellett a Mosolyogó Kórház Alapítvány önkéntesei nevettetik a beteg gyermekeket Japán, India, Indonézia és Szingapúr egyes kórházaiban is.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek