Felelőtlenség

Téli gumival okozott balesetet júniusban egy sofőr Egerben

Bors

Létrehozva: 2024.06.11.

Frontálisan ütközött két autó Eger belvárosában. A baleset következtében három utas is megsérült.

Június elsejével hivatalosan is beköszöntött a nyár. Ennek ellenére nagyon sok olyan autótulajdonos van, aki még mindig nem cserélte le a téli gumiját. Egy ilyen nemtörődöm sofőr felelőtlensége miatt csaknem tragédiába torkollhatott egy baleset június 10-én az esti órákban Egerben. A frontális ütközésnél az autóban olyan károk keletkeztek, hogy a jármű tulajdonosának idén már nem kell új abroncsra költenie.

A megcsúszott autó motorja kiszakadt  Fotó: Balesetinfo

Egy BMW sofőrje csúnya balesetet okozott Eger belvárosában. A szerencsétlenség a 25-ös főút viadukt előtti szakaszán történt. A német autómárka egy Daciával ütközött frontálisan, három utas is megsérült a karambolban. Ahogy azt lapunk megtudta: a BMW sofőrje még mindig nem cserélte le a téli gumikat, amik megcsúsztak az esőtől vizes aszfalton. 

Az ütközés olyan erősségű volt, hogy a német gyártmányú autóból még a motor is kiszakadt és pár méterrel odébb a járda padkája állította meg. Elmondások szerint egyik sofőr sem lépte át a sebességkorlátot, az internet népe azonban kételkedik abban, hogy ez igaz lenne.

Városban 50 kilométer per órával így roncsolódnak a kocsik? Ejha... Nem is tudtam.

 – érkezett az első komment.

"Akinek egy 50 km/h ütközésnél nem szakad ki a kocsijából a motor az annyit is ér." – próbálta meg elviccelni mondandóját egy másik hozzászóló.

Na ez se a téli gumi miatt csúszott meg, maradjunk annyiban. Nem kellene versenypályának nézni a várost. 

– írta le őszinte véleményét egy másik kommentelő. 

A Dacia könnyebben megúszta a balesetet   Fotó: Balesetinfo

A szezonális gumicsere tavasszal is ugyanolyan fontos, mint a télre készülve! 

A nyárra fent "felejtett" téli gumi balesetveszélyes, és még a fogyasztást is növeli. A téli és nyári gumikat pont azért kell cserélgetni, mert mintázatukban és anyagukban is jelentősen eltérnek. Aki tartósan téli gumival autózik nyáron, rosszabb irányíthatóságra és fékteljesítményre számíthat. A téli gumik összetétele túl puhává és rugalmassá válik nyári körülmények között, aminek hatására az abroncs eldeformálódhat és tapadását veszítheti kanyarodáskor és fékezéskor egyaránt. A defektek kockázata is sokkal nagyobb, mert a körülmények miatt az ideálisnál gyorsabban kopó abroncsok a mechanikus sérülésekre is sokkal érzékenyebben reagálnak.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek