Búcsúztatás

Szívszorító: gyűjtenek az Árpád hídi áldozatok temetésére - megható, mire költi a pénzt a gyászoló család

B. T.

Létrehozva: 2024.07.20.

A család jelezte: ami megmarad, jótékony célokra fordítják.

Valószínűleg az egész ország emlékezetébe véste a július 3-i dátumot, ami egy újabb fekete napként vonult be az ország történetébe. Mint ismeretes, ennek a napnak az estéjén történt, hogy az ámokfutó vendéglátós, B. Róbert először ellopott egy taxit, majd az Árpád hídra, a szembesávban hajtva küldött halálba két vétlen fiatalt. 

gyertya, gyász, tragédia, halál
Többen is gyűjtenek Mónika és Ervin temetésére. A család a megmaradt pénzt jótékony célokra fordítja Fotó: @Pexels

Az őrült tempóban hajtó B. Róbert először egy Hyundai-jal ütközött, majd egy taxinak és egy Suzukinak is nekiment. A taxiban összesen négyen sérültek meg, őket súlyos állapotban szállították kórházba, míg a Suzukiban utazó, hazafelé tartó fiatal jegyespár, Sz. Mónika és Dr. B. Ervin szörnyethaltak. 

Családjuk az eset után teljesen összetört, ugyanis Mónika és Ervin pár nappal a baleset után készült örökre összekötni életét: 

- A fiatalok jegyesek voltak, munkájuk mellett aktív közösségi életet éltek, ahol tehették, segítettek. Mónika titkársági referens volt a Belügyminisztérium Köznevelési Helyettes Államtitkárságán, emellett Kárpát-medence-szerte mesemondóként ismerték. Ervin bírósági végrehajtó-helyettesként dolgozott, több végrehajtó mellett. Haláluk nagy veszteség családjaik, szakmájuk, közösségeik számára egyaránt - írta posztjában Ervin szerette. 

A fiatalokat ismerősök és ismeretlenek is egyaránt gyászolják, így a baleset után nem sokkal gyűjtést is indítottak a családjaik számára. Olyan sokan jelezték a támogatásukat, hogy a család számlát nyitott.

Mivel, sokan ajánlottak anyagi segítséget is a temetés, az ügyintézés, valamint a bírósági eljárás és a kártérítési per költségeihez, bankszámlát nyitottunk erre a célra

 - tette hozzá a férfi, aki azt is elárulta, hogy a családok megható döntésre jutottak a fennmaradó pénzt illetően.

A szertartások és hivatalos eljárások végeztével, a megmaradt pénzösszeget jótékony célokra fordítjuk, összhangban elhunyt szeretteink közösségépítő törekvéseivel 

- szögezte le, egyben megköszönte a jószándékú emberek segítségét is:

Minden természetű segítségért a továbbiakban is hálásak vagyunk, Isten fizesse meg azt, és adjon az elhunytaknak örök nyugodalmat!

 - zárta sorait a gyászoló rokon. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek