Sport

Nelson Piquet leköcsögözte a legendás Sennát

Bors

Létrehozva: 2015.07.25.

Nelson Piquet-hez képest unalmas figurák napjaink pilótasztárjai. A háromszoros világbajnok brazil szabadszájúan sziporkázva válaszolgatott a ma­gyar újságírók kérdéseire.

A jubileumi 30. Magyar Nagydíj egyik díszvendége, aki az első két mogyoródi futam győzteseként érdemelte ki ezt a megtiszteltetést, élvezi az életet, amit a többi közt félmilliárd dolláros telekommunikációs cégének köszönhet.

– Kissé pikáns politikai felhangja volt az első magyar futamnak, hiszen a vasfüggöny mögé borzongással vegyes kíváncsisággal jöttek a csapatok. Nekem nem voltak előítéleteim, barátságos, nyitott embereket ismertem meg – osztotta meg első magyarországi élményét. – Sőt Budapest, máig az egyik kedvenc városom. S a csinos lányok…

Ez utóbbi témát azért nem nagyon részletezte, csupán sejtetni engedte, hogy a magyar lányokkal nem csupán holdfényes Duna-parti sétákig jutott. S az is kiderült, hogy az őszülő Piquet csakúgy, mint régen, most sem csomagolja vattába mondanivalóját. A legendás Ayrton Sennát – máig élvezettel meséli, milyen örömet szerzett neki, amikor leelőzte a Hungaroringen – csak kis „köcsögnek”, de remek pilótának nevezte, és nem éppen hízelgő képet festett egykori csapattársa, Nigel Mansell modellszépségűnek véletlenül sem nevezhető feleségéről.

S hogy milyen tanácsokat adna a mai pilótáknak?

– Már nincs szükségük semmilyen tanácsra: tizenkilenc évesen beülnek az autóba, és a technika elintéz helyettük mindent, rádión mondják meg, mikor mit kell csinálniuk. Régen a jó pilóta volt a legfontosabb, most inkább a technika dönt.

A hétgyermekes Piquet egyik fiát egyébként Lászlónak hívják, de kiderült, csupán a jó hangzás miatt. A hajdani világbajnok amúgy hétvégén visszatér a mogyoródi pálya aszfaltjára, igaz, csak egy tiszteletkör erejéig ül bele egy Porschéba. Talán azért abba, mert az F1-ből kikopott másik fia, Nelsinho épp a Porsche Szuperkupa-sorozatban szerepel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek