Sport

Álzászlók a határon

Bors

Létrehozva: 2012.07.22.

Folymatosan készülnek Londonban a kínai hamisítványokat, legutóbb tízezer hamis olimpiai zászlót foglaltak le a hatóságok.

Nem csak a sportolók, a hamisítók is ünnepelnének Londonban. A hatóságok naponta koboznak el kisebb-nagyobb „eredeti” ötkarikás logóval ellátott  szállítmányokat, ám a hétvégi fogás még őket is meglepte, hiszen tízezer hamis olimpiai zászlót foglaltak le. A 800 kilogramm súlyú, Kínából származó szállítmány a Heathrow repülőtéren landolt, és a színpompás lobogók mellett a játékok logójával ellátott csecsebecséket tartalmazott.

A játékok öt karikáját azonban csak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hozzájárulásával lehet felhasználni, a kínai gyártó viszont az égvilágon senkitől sem kért és kapott engedélyt. A rakomány piaci értékét 100 ezer fontra, azaz kb. 37 millió forintra becsülték az angol hatóságok.

Az árut egyébként egy dél-londoni cég rendelte meg, de állítólag nem tudott róla, hogy hamisítványokról van szó. A vámosok közlése szerint a hamis áruk évi 500 milliárd forintnyi kárt okoznak a brit gazdaságnak, és az ilyen különleges alkalom, mint az olimpia, még jobban megnöveli a hamisítók vállalkozókedvét.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek