Sport

Áll a bál: már a bíró is rasszista

(t)

Létrehozva: 2012.10.30.

Áll a bál a Chelsea–Manchester United rangadó bírója körül. A vasárnapi derbi játékvezetője, Mark Clattenburg azontúl, hogy hibázott, rasszista megjegyzéseket tett a Chelsea játékosaira.

A Chelsea 0-2-ről állt fel a Manchester United ellen, ám ekkor kezdődött a bíró ámokfutása: kiállította a kékektől Ivanovicsot – ez még jogosnak volt mondható –, Torresnek is felmutatta a piros lapot, majd 2-2-nél megadta Hernández lesgólját, ezzel nyert 3-2-re a Manchester United.

De még talán ez sem háborította volna fel a Chelsea vezetőit és rajongóit, hiszen Mark Clattenburg köztudottan nehéz eset, ám állítólag rasszista megjegyzést tett a kékek színes bőrű játékosára, John Obi Mikelre, és gengszternek nevezte a spanyol Juan Matát.

A meccs után Mikel, Roberto Di Matteo menedzser, valamint Ron Gourlay ügyvezető a bírói öltözőben keresték fel Clattenburgot abban bízva, hogy bocsánatot kér tettéért, de mivel a játékvezető hárított, a Chelsea az angol futballszövetséghez fordult.

A vizsgálatnál segítségül hívják a mérkőzést közvetítő Sky TV húsz kamerájának felvételét, a bírókra felszerelt mikrofon nem rögzíti a játékvezetők kommunikációját.

A mérkőzés egyébként amúgy sem volt mentes rasszistának vélt hangoktól: John Terry négymeccses büntetését töltötte efféle megnyilvánulása miatt, míg Rio Ferdinand nemrégiben kapott súlyos pénzbüntetést, amiért a Twitteren beszólt Ashley Colenak.

 

Több balhé miatt is bajba került

1. 2005: PedroMendes (Tottenham) szabályos gólját nem adta meg a Manchester United otthonában.

2. 2007: a Liverpool–Evertonon meccsen azután állított ki egy Everton-játékost, hogy Steven Gerrarddal értekezett. A liverpooli Dirk Kuytöt viszont nem küldte le a pályáról, pedig megérdemelte volna, míg az Evertonnak nem adott meg egy 11- est. Azóta nem vezetett Everton-meccset.

3. 2009: a Manchester City– Bolton bajnokin kiállította Craig Bellamyt (City),majd kiszólt a kispadra: „Hogy bírjátok elviselni egész héten át?”, ugyanebben az évben eltiltotta a játékvezető-szervezet, mert zsaroló e-mailt írt egy üzleti partnerének.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek