Sport

Räikkönenéket anyagi csőd fenyegeti

cs

Létrehozva: 2013.05.30.

Rekordveszteséget könyvelhet el a Lotus, amely 86 millió dollárt bukott tavaly, s idén sem rózsásabb a helyzet. Nem csoda, ha pilótája, Kimi Räikkönen másfelé kacsingat.

A Telegraph című lap szellőztette meg, valójában mekkora bajban van a száguldó cirkusz egyik élgárdájának számító Lotus. A tavalyi adózás utáni vesztesége (86 millió dollár, azaz 19,2 milliárd Ft) minden eddigit túlszárnyalt, ráadásul azóta csak romlott a helyzet, hiszen továbbra sincs főszponzora az istállónak, így a többségi tulajdonos Gerard Lopez kénytelen zsebből finanszírozni a működést. Kérdés, meddig hajlandó?

Pedig 2012-ben egyáltalán nem zárt rossz évet a Lotus, hiszen a visszatérő Kimi Räikkönen harmadikként végzett a vb-pontversenyben, jelenleg pedig a második helyen áll.

Nem csoda, ha a Jégemberről újabban rendre azt hallani, hogy az anyagilag stabil Red Bull felé kacsingat. Romain Grosjean viszont meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújt, és előszeretettel töri a karoszszériát, ami a minden fillért gondosan beosztó Lotusnak nem jön épp jól. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek