Sport

Senki sem kíváncsi Pintér együttesére

(s. t. r.)

Létrehozva: 2014.06.06.

Minden kritikánál lesújtóbb az az érdektelenség, ami a magyar futballválogatott albánok elleni fellépését fogadta. Az elmúlt tíz évben hazai meccsen egyszer sem voltak ilyen kevesen.

Nincsenek jó futballisták, nincs koncepció – és most már a szurkolók is elfogytak: egyre kétségbeejtőbb képet fest magáról a magyar labdarúgó-válogatott. Pintér Attila harmadik kapitányi fellépésére, no meg a javarészt NB I-es játékosokra épített együttesére 3500 néző volt kíváncsi szerdán.

Majdhogynem példátlan az is, hogy a győztes együttes – Priskin Tamás esését szépen benézte a játékvezető, a sértett pedig berúgta a 11-est – tagjai lehajtott fejjel hagyták el a pályát, miközben a lelátón lézengők hangos füttyszóval jelezték, ez a játék csapnivaló. Nem tudni, Pintér fejében miféle csapat körvonalazódik az őszi Eb-selejtezőkre, mindenesetre a mérkőzésenként bevetett három-négy újonc aligha fogja megváltani a világot, elvégre valamennyien a nemzetközi szinten megszo­kotthoz képest csigalassúságú hazai bajnokságból érkeznek.

Több mint tíz éve, 2003. november 19-én, az észtek elleni felkészülési meccsen gyűlt össze a mostaninál kisebb létszámú szurkolótábor, akkor 600–700-an lézengtek az Üllői úton.

Mint megírtuk: a nemzeti együttes ez idő tájt vb-résztvevők ellen is gyakorolhatna – az Egyesült Államokból érkezett meghívás –, csakhogy a kapitány a jelek szerint félti a játékosait a magasabb szinttől. Ha már maradt Albánia, majd szombaton Kazahsztán, érthetetlen, miért nem vitték a meccseket valamelyik új stadionba. Hogy mást ne mondjunk, Debrecenben telt ház, húszezer drukker volt kíváncsi a dánok elleni derbire.

Mindenesetre az MLSZ máris közönségszervező akcióba kezdett: aki jegyet vesz a szombati, magyar–kazah mérkőzésre, az ingyen nézheti meg a szeptember 7-i első Eb-selejtezőt az új FTC-stadionban.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek