Vélemény

Vélemény: Élet és halál ura

Földvári Zsófi

Létrehozva: 2016.01.12.

Nincsenek szavak, csak zsibbadt fájdalom a torokban, ami úgy fojtogat, hogy azt érzed, sosem múlik el. Ezt váltja ki az emberből az a 49 másodperces kisfilm, melyet a deteki alpolgármester fia töltött fel a világhálóra.

A videón a fiatal srác egy baseballütővel pépessé veri egy tehetetlen kiskutya koponyáját… a kicsi állat haldoklik, a fiú jól szórakozik, elégedetten néz a kamerába. Tekintetéből árad a szenvtelenség, végre – mindegy, hogy csak 49 másodpercre – élet-halál ura lehet!

Mi ilyenkor a teendő? Mit érdemel az, aki így bánik egy élőlénnyel?

Az internet népe halált kiált, kínozzuk meg az aljas gyilkost, tépjék szét a harci kutyák! Mások börtönbe zárnák, büntesse meg a szívtelen kínzót a törvényen kí­vüliek társadalma, verjék péppé az ő koponyáját is a rabok! Érdekes módon senkinek sem jut eszébe békés megoldást keresni ak­kor, amikor egy állatkínzóról van szó.

Nekem sem.

Én nem venném el az életét, de szívesen maradnék vele kettesben egy szobában úgy, hogy az én kezemben lenne az a bizonyos baseballütő. Öt perc alatt megtanítanám neki, amit az édesanyja elfelejtett: nem bántjuk a gyengébbeket!

Kapcsolódó cikkünket ide kattintva olvashatja!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek