Sport

Kirobbanó formában van Janics Natasa - fotóval

Létrehozva: 2013.12.17.

A kajak-kenu-válogatott a tatai edzőtáborban erőfelmérőn vett részt. A nőknél az erőgyakorlatokban Janics Natasa volt a legeslegjobb, de úszóeredményére is büszke az olimpiai bajnok.

A győriek háromszoros olimpiai bajnok kajakosa a fekve nyomásban és a mellhez húzásban toronymagasan verte riválisait a tatai edzőtábor hagyományos felmérőjén. A feladat lényege az volt, hogy a 40 kilo­grammos súlyt két perc alatt hányszor tudják kinyomni, illetve azt is mérték a bírák, hogy hány centire engedi le a versenyző az adott súlyt, vagyis mennyit tesz meg a 40 kiló. A mellhez húzáshoz is két perc és 40 kiló volt a kiindulópont, de a mennyiségen túl itt is figyelték, mennyire végzik szabályosan a gyakorlatot a kajak-kenusok.

– Három éve a téli alapozás elején és végén csinálunk egy ilyen erőfelmérőt – mondta Storcz Botond szövetségi kapitány. – Nagyon jó hangulatban zajlik a mi kis versenyünk, ez nem olyan, mint egy válogató, ahol a tét miatt mindenki csupa ideg. Szépen dolgozott mindenki, Natasa ezekben az erőfeladatokban mindig is jó volt, ezúttal is káprázatosan teljesített.

Natasa az utóbbi időben, ha lehet, még keményebben készül, mint eddig, elképesztő elszántsággal gyűri a súlyokat az edzőteremben. – Azt nem árulhatom el, hogy két perc alatt mennyi fekvenyomást tudtam csinálni, hiszen a nemzetközi riválisaink is olvashatják, amit nyilatkozom, de tény, jó erőben vagyok – mesélte Natasa.

Az edzőteremben nevelt fia, Christian is motiválja az olimpiai bajnokot

– De talán még ennél is büszkébb vagyok arra, hogy úszásban az ötödik lettem, ami azért nagy szó, mert én csak 2000-ben tanultam meg úszni, ráadásul most, a derékfájásom miatt a faltól nem tudtam teljes erővel elrugaszkodni. Összességében elégedett vagyok magammal, de persze van még hova fejlődni. Köszönöm az edzőimnek, hogy ilyen kemények velem, ez sokat segít nekem.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek