Sport

Tudós lesz a pólós olimpiai bajnokunk

j.

Létrehozva: 2012.10.31.

A sporttudományok doktora lesz a vízilabdaszövetség leendő társelnöke. A kétszeres olimpiai bajnok Gergely István megreformálná a vízibirkózássá alakult sportágat.

Sürgős reformra szorul a vízilabdázás. Legalábbis Gergely István, a Honvéd kétszeres olimpiai bajnok pólósa szerint, éppen ezért pályázta meg a vízilabda-szövetség elnöki tisztségét. Mindennél többet elmond a sportág jelenlegi helyzetéről, hogy a tavalyi Bajnokok Ligája-fináléban szereplő négy csapat közül idén egy sem – köztük a Vasas sem – indul az idei sorozatban.

– Üzletileg nem túl sikeres a vízilabdázás, nagy múltú csapatok éppen az anyagiak miatt mondták le a BL-t – mondta a játékos, aki a jelenlegi elnök mellett lépne hivatalba. – Szakmai megújulásra van szükség, lassú a játék, az egyszerű szurkoló számára már-már követhetetlen, mit miért fújnak a bírók. Napjainkra sokszor vízibirkózássá silányulnak a meccsek. Nehéz, de nem megoldhatatlan nyári bajnokságot rendezni, amikor nincs futball vagy kézilabda-konkurenciája a pólónak.

Nem alaptalanul érez elég erőt magában a reformok levezényléséhez, úgy másfél év múlva megszerzi a sporttudományok doktora címet a Semmelweis Egyetemen. Addig persze még nagyon sok kutatómunka és publikáció vár rá, de alighanem kedves a szívének a sport- és a marketingtéma. S nyilván az sem véletlen, hogy egyre több előadást tart a témában az egyetemen.

– Egy árnyoldala lesz az esetleges elnökségemnek, aktív sportpályafutásomnak azonnal vége szakad, ha bizalmat szavaznak nekem.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek