Sport

Görbicz lett Hajdu kapitány meghosszabbított keze

Sz. S.

Létrehozva: 2013.12.13.

Női kézilabda-válogatottunk ma visszavághat a németeknek a 2011-es keserű pillanatokért a szerbiai vb záró csoportmeccsén. Lesz mit törleszteni Görbicz Anitáéknak a két évvel ezelőtti vereségekért.

A női vb D csoportjának szuperrangadója zajlik pénteken Újvidéken. Hajdu János szövetségi kapitány együttese azért próbál visszavágni a németeknek, mert a 2011 júniusában két vb-selejtezőn is megverték a mieinket, akik a fiaskók következtében lemaradtak a brazíliai döntőről, s közvetett módon a 2012-es londoni olimpiáról is.

A reváns sikerülhet, ha a csapatkapitány Görbicz Anita ugyanúgy motiválja társait, ahogyan évek óta teszi. Nem ok nélkül nevezi Hajdu vezérnek a győri klasszist, aki még a gólok számát is előírja, ha szükséges. Az ausztrálok ellen a szünetben például a társai szájába rágta, hogy riválisuk 15-nél több találatot nem szerezhet a meccs végéig. S lám, 39-15 lett a vége.

– Ha Anitának jó értelemben véve nagyobb lenne az egója, illetve rámenőssebb lenne, még jobban látná el csapatkapitányi feladatát – mondta Görbicz vőlegénye, a volt futballista Vincze Ottó. – Élete negyedik világbajnokságán vesz részt, 901 válogatottban szerzett góllal utazott ki Szerbiába, és valóban Hajdu meghosszabbított keze. Elég a szakember egyetlen szemvillanása, és Anita máris a megfelelő instrukciókkal látja el a társait.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek